Agencija

Poslovnu agenciju „Blue Q Point“ osnovao je Zvezdan Marković, krajem juna 2000.god.

Agencija je osnovana u Beogradu, sa sedištem u ulici Bulevar kralja Aleksandra 223, namenjena je konsalting i menadžment poslovima.

Agencija ima otvoreni dinarski i devizni žiro račun pri OTP Banci u Beogradu.

Poslovna agencija „Blue Q Point“ se bavi pre svega poslovima konsaltinga i treninga u auto industriji, uključujući treninge:

AUTOINDUSTRIJA:

IATF 16949 Osnove (2 dana),

IATF 16949 Tranzicija (2 dana),

IATF 16949 Interni audit, (4 dana),

VDA6.3 Procesni audit (2 dana),

VDA6.5 Audit proizvoda (1 dan),

APQP/CP (1 dan),

FMEA (1/2 dana),

AIAG VDA FMEA (1/2/3 dana),

PPAP (1 dan),

SPC (2 dana),

MSA (GR&R) (1 dan),

Problem solving (G8D/7S/A3/SS) (1/2 dana),

Error proofing (1 dan),

CTQ (1 dan) itd.

AUTOINDUSTRIJA/KONTINUIRANA UNAPREĐENJA:

5S (1 dan),

LEAN (2 dana),

LEAN I Kaizen radionica (4 dana),

LEAN SIX SIGMA (1/3/5 ili 1/6/10 dana za YB/GB/BB),

LEAN SIX SIGMA (4 dana za GB, uz intro BB),

Za autoindustriju po metodologiji, i u saradnji sa austrijskim partnerom, firmom RADING GROUP, uz najsavremenija metodska znanja i alatima vezanim za savremenu automobilsku industriju i radi direktno za velike proizvođače automobila širom EU. Sve obuke su pojedinačno trajanja 1-5 dana, uz primenu najmodernije metodologije, prezentacija, dosta radionica, puno flipova po zidovima, Kahoot kvizovima, a mogu biti zaokružene i testovima, koji su obavezni za neke od treninga (IATF Interni audit, VDA Procesni audit, Lean, Lean Six Sigma, itd.). Neke reference: Daido metal, FIAT (FCA), Magna Steyr, BMW, Yura corporation Srbija, Yura corporation Albania, Adlerital Plastic, Leoni, Delphi Packard, Mei Ta Europe, Adient seating, PKC Group, Mecaplast, Autos top, Kromberg Schubert, Coficab, Koepfer, Bizlink, Zoppas itd. Tu su i treninzi za Lean Six Sigmu, NIS (Lean Six Sigma GB), Metech (Lean Six Sigma GB), Pasubio (BB) itd. Treninzi se organizuju u okviru “Blue Q Point”, u saradnji sa  TMS Akademijom (FCA, Norma grupa, itd.).

Posebna je saradnja sa kompanijom TLSSC Srbija, u oblasti CIM, sa treninzima u zemlji (Kuhne Nagel, Siemens mobility, OTP Banka, više open treninga, više virtuelnih treninga itd.), ali i van zemlje (LeasePlan Greece, DS Smith Croatia, itd.). Osim treninga, ovde je u pitanju i operativna podrška Lean i LSS projektima klijenta kroz takozvani couching projekata, facilitacija Kaizen eventa itd.

Poslovna agencija „Blue Q Point“ takođe može da ponudi i 1-dnevne osnovne obuke, 2-dnevne obuke za interne auditore i konsalting primene za QMS, EMS i OHS. Kao i obuku strateškog menadžmenta (sa ili bez alata optimizacije procesa). Sve ove obuke se realizuju sa sličnim interaktivnim tehnikama, uključuju puno radionica, testove itd. Ovakve obuke su održane u više desetina kompanija.

Svi treninzi Agencije „Blue Q Point“ su mogući i u virtualnoj verziji, ukoliko je to neophodno.