Obuke i treninzi Agencije „Blue Q Point”

Agencija »Blue Q Point« se bavi pre svega poslovima konsaltinga i treninga u auto industriji, uključujući treninge:

AUTOINDUSTRIJA:

Tranzicija od TS 16949:2009 ka IATF 16949:2016,

IATF 16949:2016 Interni audit, (4 dana, uključujući Osnove, Zahteve, Audit i osnove VDA 6.3,

IATF 16949:2016 Osnove (2 dana),

VDA 6.1 Sistem audit (2 dana),

VDA 6.3 Procesni audit (2 dana),

VDA 6.5 Audit proizvoda (1 dan),

APQP/CP (1 dan),

FMEA (1 dan),

AIAG VDA FMEA:2019 (3 dana),

PPAP (1 dan),

SPC (2 dana),

MSA (GR&R) (1 dan),

Problem solving (G8D/7S/A3/SS) (1 dan),

Error proofing (1 dan),

CTQ (1 dan) itd.

AUTOINDUSTRIJA/KONTINUIRANA UNAPREĐNJA:

5S (1 dan),

LEAN (2 dana),

LEAN sa Kaizen Radionicom (4 dana),

LEAN SIX SIGMA (1/3/5 dana za YB/GB/BB),

LEAN SIX SIGMA (4 dana za GB, uz intro BB),

po metodologiji i u saradnji sa austrijskim partnerom, firmom RADING GROUP, uz najsavremenija metodska znanja i alatima vezanim za savremenu automobilsku industriju i radi direktno za velike proizvođače automobila širom EU. Sve obuke su pojedinačno trajanja 1-5 dana, uz primenu najmodernije metodologije, prezentacija, dosta radionica, a mogu biti zaokružene i testovima. Neke reference: Daido metal, FIAT, Adlerital Plastic, Leoni, NIS (Lean Six Sigma GB), Metech (Lean Six Sigma GB), Yura corporation, PKC Group, Delphi packard, Mitas, Norma group, Mecaplast, Mei Ta Europe, Adient seating, Johnson electric, Aunde, itd. Treninzi se organizuju u okviru “Blue Q Point”, u saradnji sa firmom “Rading group”, kao i u saradnji sa TMS Akademijom. Jedan od trenera može biti i gospodin Radišić Darko, Dipl. Ing. vlasnik i direktor firme RADING GROUP, Graz, Austrija.

Najveća tražnja se odnosi na treninge IATF 16949 Zahteve i tranziciju, IATF16949 Interni audit, VDA 6.3 Procesni audit, i LEAN SIX SIGMA Green Belt.

Posebno izdvajamo novi trening LEAN sa kaizen pogonskim radionicama, gde se u 4 dana kombinuju upoznavanje sa LEAN-om i radonice sa simulacijom primene u samom pogonu. Trening se radi isključivo “in house”, gde se snimanja stanja (VSM) rade na liniji klijenta koju klijent sam izabere, a u okviru radionica treninga (Kaizen radionica), od strane polaznika treninga i usmeravano od trenera.

Poslovna agencija „Blue Q Point“ takođe može da ponudi i 1-dnevne osnovne obuke, 2-dnevne obuke za interne auditore i konsalting primene za QMS, EMS i OHSAS. Kao i obuku strateškog menadžmenta (sa ili bez alata optimizacije procesa). Sve ove obuke se realizuju sa sličnim interaktivnim tehnikama, uključuju puno radionica, testove itd. Ovakve obuke su održane u više desetina kompanija.

Tekuće ažuriranje realizovanih treninga se može videti i na Linkedin profilu Zvezdana Markovića.

Svi treninzi Agencije „Blue Q Point“ su od 01.08.2020., raspoloživi i on line, i to sa „Covid-19“ popustom, dokle god takve okolnosti traju.