Saradnja

O saradnji sa sertifikacionim kućama i drugim institucijama

Poslovna agencija „Blue Q Point“, u svom dosadašnjem radu, ima razvijenu saradnju sa više sertifikacionih kuća:

JUQS, domaća, ali i međunarodna, sertifikaciona kuća;
BV, predstavništvo francuske sertifikacione kuće „Bureau Veritas“;
TMS CEE, predstavništvo nemačke sertifikacione kuće „TUV SUD“;
AQA, predstavništvo američke sertifikacione kuće;

Kao Auditor sertifikacione kuće AQA Zvezdan Marković je učestvovao u ocenjivanjima 5 kompanija.

Kao Lead auditor (ISO9001, ISO14001, BS18001OHSAS) sertifikacione kuće YUQS Zvezdan Marković je učestvovao u ocenjivanjima 146 kompanija.

Kao Lead Auditor (ISO9001) sertifikacione kuće BV Zvezdan Marković je učestvovao u ocenjivanjima 7 kompanije.

Kao Lead Auditor (ISO9001, ISO14001, BS18001OHSAS/ISO45001, FSC COC) sertifikacione kuće TUV SUD (TMS CEE) Zvezdan Marković je učestvovao u ocenjivanjima 490 kompanije. Od osnivanja je i jedan od trenera na TMS Akademiji.
logorading

Početkom 2008. formirano je partnerstvo sa Dipl. Ing. Darkom Radišićem, vlasnikom Agencije za konsalting „RADING GROUP“ iz Graca, Austrija. Procena je bila da ovo partnerstvo može biti prilika da se na ove prostore prenese deo zapadnih iskustava ove Agencije (g. Darko Radišić radi na razvoju dobavljača za kompanije proizvodjace automobila kao sto su MAGNA, BMW, VW, FIAT i druge širom sveta). Nakon prvih manjih projekata na kojima smo saradjivali u prvom periodu ovo partnerstvo je 2011. rezultiralo prvom zajedničkom serijom obuka za kupce u Srbiji (FIAT Automobili Srbija) i prvim zajedničkim konsaltingom primene TS16949 (Sinter).

Od 2018. Zvezdan Marković je pri domaćem telu za akreditaciju, ATS-u, član Komiteta za auditore i menadžere kvaliteta.

Od 2016. formirano je i partnesrtvo sa ogrankom holandske kuće TLSSC, na poslovima treninga, koučinga i konsaltinga Lean Six Sigma, kako u zemlji, tako i van Srbije, u ulozi trenera i konsultanta, kao Lean Six Sigma Master Black Belt.